Великденски крос организира клубът за приключенски спортове „Зелена стъпка” за трета поредна година. Състезанието ще бъде в събота преди Великден (30.04.). Третото издание на кроса с дистанция 5 км ще се проведе в обновения център на Разград по трасе, с дължина един километър, по което участниците трябва да пробягат пет обиколки индивидуално или отборно в смесена щафета. Възможността за отборно щафетно участие в състезанието се въвежда, т.к. проявата на клуба за приключенски спортове „Зелена стъпка” е насочена към широк кръг от спортуващи с различно ниво на подготовка – от напълно начинаещи до напреднали и професионалисти. Контролното време също е съобразено с темпото на всички участници така, че дистанцията да бъде измината успешно и от хора, които не бягат редовно или участват в градски крос за първи път.
Записването за участие в третото издание на Великденския крос започва на 01.03. и ще продължи до 28.04. на сайта на „Зелена стъпка“ green-foot.net, където е публикувана подробна информация за състезанието, времевия график и карта на трасето. Участието в състезанието е безплатно.
Освен регистрацията за участие във Великденски крос (30.04.), на първи март „Зелена стъпка” отваря на сайта си green-foot.net и ранното записване за второто издание на уникалния и единствен в България пясъчен полумаратон „Камчийски пясъци” (29.05.), както и за третия „Лудогорски маратон”(31.07.), в какъвто прераства тази година популярното състезание по горско бягане, колоездене и дуатлон в местността „Пчелина”.