В Разград, въпреки минусовите температури, десетки любители на движението и здравословния начин на живот участваха в парково бягане №200 на местния клуб за приключенски спортове „Зелена стъпка”, съобщиха от клуба. В юбилейното издание на ежеседмичната градска активност се включиха и бегачи от клубовете „Русе тича” и „iRun”- Варна, а организаторите бяха подготвили за всички участници в бягането почерпка със соленки, сладки и чай.

Разград е третият град в България, след София и Варна, където от близо четири години ежеседмично в неделя се провеждат масови паркови бягания. Те са без предварително записване и без такси, подходящи са за хора на всяка възраст и с различно ниво на спортна подготовка. Дистанцията за повечето бегачи е 5 километра, но всеки участник сам избира каква част от трасето да измине и с каква скорост, т.к. неделното парково бягане няма състезателен характер.

Два пъти през годината, пролет и есен, клуб „Зелена стъпка” осигурява безплатно времеизмерване за участниците в неделното парково бягане, които желаят да сверят напредъка си. Следващото парково бягане с времеизмерване е на 18 март.

На 7 април „Зелена стъпка” открива и състезателния си сезон за тази година с петото издание на Великденски крос – Разград, също масово и безплатно състезание.