Вчера в Русе министърът на здравеопазването Петър Москов, заедно със своя заместник Ваньо Шарков и екипа си, представи проекта на Националната здравна карта, пред управители на болници и представители на регионалната и местната власт в Русе, Разград и Търговище, съобщиха от пресслужбата на областна администрация.
На срещата присъстваха зам.- областният управител Виолета Тодорова, зам.- кметът на община Разград Ердинч Хасанов, д-р Камелия Станева – директор на РЗОК, д-р Ася Генева – директор на РЗИ, д-р Керчев – управител на МБАЛ „ Св. Иван Рилски” – Разград, д-р Мичева – управител на болницата в Кубрат и д-р Русанов – представител на регионалната колегия на БЛС.
В началото на срещата министър Москов пожела да изясни на присъстващите някои неистини, свързани със Здравната карта, които според него се налагат на обществото. „Въвеждането на Националната здравна карта няма да доведе до затваряне на нито едно лечебно заведение в областите Русе, Разград и Търговище”, подчерта в тази връзка министърът.

Москов се срещна поотделно с представителите на всяка от трите области, за да бъдат обсъдени параметрите на Областните здравни карти.