На пресконференция с журналисти екипът на Областния информационен център (ОИЦ) – Разград представи кампанията „Дни на Европа в Разград 2022”.

Тясе организира съвместно с Община Разград и традиционно ще се състои на 9 май. Инициативата се провежда за единадесети пореден път и популяризира сред широката общественост приноса на еврофондовете за развитието на Разград и Лудогорието.

Програмата включва традиционната Колоездачна обиколка на обновени с европейски средства обекти и Конкурс за рисунка на асфалт „Децата на Разград рисуват Европа”.

Колоездачната обиколка се провежда в партньорство с Велоклуб „Пегас”, Спортен клуб по колоездене „Спринт”, „Разградска велогрупа”, Клуб „Зелена стъпка” и Аматьорски отбор „Раздвижи се”, организирани отбори от училищата и Филиал – Разград на Русенски университет „Ангел Кънчев”.

Тази година в нея се включва и Районно полицейско управление – Разград с тяхната инициатива „Движи се безопасно”.

В колоезденето могат да участват индивидуално и всички желаещи жители и гости на Лудготието, без ограничение на възрастта.

Маршрутът на обиколката е от площад „Независимост” до Националния археологически резерват „Абритус”, и обратно. Стартът ще бъде даден в 15:00 часа. Завършилите пробега получават талони за участие в томбола, в която притежателите си очакват три маркови велосипеда и над 50 предметни наградиаксесоари и принадлежности за каране на колело.

Конкурсът за рисунка на асфалт ще започне в 17:30 часа пред Художествена галерия „Проф. Илия Петров”. В него ще участват деца от Арт студио „Дъга”, Студио „Вдъхновение”, Центъра за работа с деца, Центъра за ученическо техническо и научно творчество, Център за извънучилищна подготовка „Резонанс”, и извънкласни форми за рисуване към учебните заведения. Индивидуално могат да се включат и всички пожелали да рисуват деца до 8 клас.

Участниците ще бъдат разпределени в три възрастови групи: до 7 години, I-IV клас и V-VIII клас. Наградени с пособия за рисуване ще бъдат отличените от жури малки художници във всички възрастови групи.

Всеки участник в кампанията ще получи фланелка или шапка с логото на ОИЦ – Разград и с нея ще се включи в събитията от кампанията!

Областен информационен център – Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.

П Р О Г Р А М А

Кампания за широката общественост Дни на Европа в Разград 2022”

май 2022 г. (понеделник)

15:00 ч. Старт на колоездачна обиколка на обновени с евросредства обекти за деца, младежи и възрастни.

Площад „Независимост” пред Общинския културен център.

Маршрут – от площад „Независимост” пред Общинския културен център – Разград до Национален археологически резерват „Абритус” и обратно.

Обиколката е в партньорство с Велоклуб „Пегас”, Спортен клуб по колоездене „Спринт”, „Разградска велогрупа”, Клуб „Зелена стъпка” и Аматьорски отбор „Раздвижи се”, организирани отбори от училищата и Филиал – Разград на Русенски университет „Ангел Кънчев и РУП – Разград.

* Могат да участват всички жители и гости на Лудогорието, без ограничения във възрастта!

 16:00 ч. Финал на колоездачната обиколка.

Томбола с 50 награди за участниците – 3 маркови велосипеда и принадлежности за каране на колело.

17:30 ч. Конкурс за рисунка на асфалт „Децата на Разград рисуват Европа”.

Място – пред Художествена галерия „Проф. Илия Петров”.

Три възрастови групи: до 7 години, 1 – 4 клас, 5 – 8 клас.

Провежда се в партньорство с Детско арт студио „Дъга”, Център за работа с деца, ЦУТНТ, Център за извънучилищна подготовка „Резонанс”, Студио „Вдъхновение”,  извънкласни форми за рисуване към учебните заведения.

* Всички желаещи да рисуват на възраст до 8 клас са добре дошли!

18:30 ч. Награждаване на призьорите в конкурса за рисунка на асфалт.

Награди – пособия за рисуване за отличените във всички възрастови групи.

* Всеки участник в кампанията ще получи фланелка с логото на ОИЦ – Разград и с нея ще се включи в инициативите!