Часът на Земята ще бъде отбелязан в Разград утре за шести път, като бъдат загасени светлините на Общината, Общинския културен център, ХГ „Проф. Илия Петров“, Часовникова кула и Джамия „Ибрахим Паша“, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Община Разград призовава жителите на града да последват примера и също да загасят за 60 минути осветлението в домовете си.

Часът на Земята е най-голямата природозащитна инициатива в света. Тази година той ще започне в 20:30 часа. Докато се провежда милиони хора от целия свят символично загасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват. Така всички отправят призив за по-устойчиво бъдеще.
За поредна година и Градски мажоретен състав към Центъра за работа с деца – Разград се включва в световната инициатива на WWF Часът на земята.
Когато светлините угаснат пред Общинския културен център, под ръководството на Емилия Борисова и Николета Георгиева, около 100 мажоретки на възраст от 3 до 19 години, ще изпълнят танци със светлинни и огнени уреди.

В концерта ще участват и възпитаници от класа по поп пеене на Свилена Дечева към ЦРД Разград.

Часът на Земята ще бъде отбелязан и от ученици на ПМГ „Акад. Никола Обрешков“, съвместно с Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“. В библиотеката тази вечер от 17.00 ч. ще бъде проведена презентация и поетично-музикална композиция „Земляни“.