За шеста поредна година Федерацията на жените, съвместно с община Разград организират конкурс за най-красива градина и зацветен балкон под мотото „ДА на красотата!”.
Комисията, която ще оценява участниците е изцяло в женски състав, съобщи зам.-кметът Галина Георгиева – Маринова.
За нас не е задължение, а удоволствие да обиколим всички подадени адреси и да погълнем толкова много красота, коментира Любка Стоянова.
Тази година участниците в надпреварата ще се състезават в следните категории: най-красив балкон, най-добре поддържана и зацветена къща с двор, най-красиво предблоково пространство, най-красива лятна градина на заведение за хранене, най красив двор на детска градини или училище, а последната категория е за най-красив двор на фирма.

До 15 юли, а след това и през октомври специална комисия ще обходи обектите на заявилите участие в конкурса. Резултатите ще бъдат съобщени на пресконференция през есента, обещаха организаторите.
За допълнителна информация и записвания, желаещите да участват в конкурса могат да се обадят на тел. 084/ 618 186, 084/ 65–29-27.
Любка Стоянова със задоволство констатира, че интересът към конкурса е изключително голям и през миналата година са подадени над 50 адреса.
Наградите за първо, второ и трето място във всяка категория, осигурени от община Разград, ще бъдат връчени по време на благотворителния концерт на Федерацията на жените по случай Деня на християнското семейство – 21 ноември.