„Лудогорец“ няма да участва в процедурата за концесия на стадион „Лудогорец арена“ по настоящите условия, които им е определила община Разград, стана ясно днес на почти едночасова пресконференция, на която присъстваха изпълнителният директор Ангел Петричев, председателят на Съвета на директорите Теменуга Газдова и президентът на клуба Александър Александров.

Петричев заяви, че процедурата за концесия е толкова несъвършена, че не биха си сложили подписа под документ, в който има заложени много мини. Според него, ако бъде подписан така подготвения концесионен договор ще се появят проблеми и в бъдеще той ще бъде обект на съдебни спорове, които ще бъдат пречка за развитието на футбола.
Ръководството на „Зелените” не е съгласно и с друго условие на концесионния договор, според което „Лудогорец“ трябва да плаща по 0.5% от нетните си приходи от всички видове продажби.

Друго условие, с което не са съгласни от футболния клуб е, желанието на общината да организира мероприятия на спортното съоръжение. Желанието на клуба е теренът да се ползва само за официални двубои на най-високо равнище, бе категоричен Петричев.

Той обясни още, че платените от клуба през миналата година суми за хотелски услуги, автомобили, наеми на квартири и транспорт са около 1 милион лева, а платените данъци от началото на проекта са над 14 милиона лева.

До момента от футболния клуб са инвестирани над 4 млн. лв. в спортното съоръжение по договора за публично-частно партньорство, който все още е в сила до 2017 година.

Председателят на Съвета на директорите Теменуга Газдова обясни, че са имали среща с ръководството на общината, но не срещнали разбиране от тяхна страна по спорните моменти.
Ако в понеделник докладната бъде гласувана в сегашния си вид, стадион „Лудогорец Арена“ ще остане „паметник на глупостта и популизма”, бе категоричен Петричев, като подчерта че предстоящите мачове на отбора могат в бъдеще да се играят в съседни градове като Велико Търново и други. Той не скри, че вече се водят разговори в тази посока.
„За 24 часа можем да създадем организация за това домакинските срещи на „Лудогорец“ да се играят в съседен град“ – подчерта на финала Петричев.

Докладната, внесена от кмета д-р Валентин Василев, предстои да бъде разгледана на сесията в понеделник.