Специализирана полицейска операция, свързана с неправилното паркиране на територията на Разград се проведе днес на възлови кръстовища в централната градска част от служителите на „Районно управление“ Разград. На нея бяха поканени и журналисти, които имаха възможност да наблюдават и снимат акцията.

През месец декември са реализирани 7 такива специализирани операции, при които са съставени 570 фиша и 26 акта на нарушители.

В борбата с неправилното паркиране се влага огромен ресурс, като през 2017 година само служители на Районно управление Разград са съставили 3923 фиша и акта за нарушения по Закона за движение по пътищата. Глобата за неправилното паркиралите е в размер на 20 лева. Оказва се, че символичният размер не мотивира водачите да се съобразяват с пътните правила.

За целта на тези операции, които ще продължат всеки понеделник и петък, за слабостите на закона и неплащането на глобите, подробности очаквайте от началникът на „Районно управление – Разград“ гл. инспектор Деян Георгиев в понеделник.