Започна ремонт на още една от натоварените пътни отсечки в Разград, които имаха нужда от рехабилитация. Докато се извършват ремонтните работи, ще е затворен за движение  участъкът от ул. „Добруджа“ между кръстовището с ул. „Княз Борис“ и кръстовището с ул. „Перистър“, участъкът е с обща дължина 350 м.

Днес започна фрезоването на пътната настилка, след това ще се извършат локални ремонти и асфалтиране – обясни Басри Басри, технически ръководител в „Строймонтаж“ЕАД“.

Фирмата изпълнява ремонтните работи, които са част от обществената поръчка „Основен ремонт на бул. „Априлско въстание“ в участъка от ул. „Пета“(автогара) до ул. „Търговищко шосе“ и на ул. „Добруджа“ от ул. „Перистър“ до ул. „Княз Борис“, която бе на стойност 200 000 лв. Ремонтът стартира след решението на Общински съвет-Разград от последната сесия през ноември. Местните парламентаристи дадоха предварително съгласие Община Разград да поеме ангажимент за финансиране на стойността за индексиране на цената на договора по обществената поръчка, който е сключен през декември 2021 г., откогато многократно са се увеличили цените на основните материали за извършване на ремонта.

При подходящо метеорологично време ремонтните работи ще приключат до няколко дни.