В изпълнение на ангажимент на Областния управител Гюнай Хюсмен, поет пред жителите на Община Кубрат на срещи с тях и благодарение на активната дейност на правителството на Бойко Борисов за подобряване на пътната инфраструктура в страната, днес започна ремонт на пътя Разград – Кубрат.
Участъкът, на който ще бъде извършен превантивен ремонт, е с дължина 9 км. и 20 м., започва от изхода на село Топчии, преминава през Каменово и стига до гористата местност преди общинския център Кубрат. Стойността на ремонта е 7 371 108 лв. с ДДС, средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Ремонтът се извършва от Консорциум „ТРП-Разград 2014“, в който влизат три фирми: „Пътно строителство“-Разград, „Строймонтаж“-Разград“ и „Инфраексперт“-Варна. Трите фирми са си разпределили участъците от деветкилометровата отсечка и ще работят едновременно по тях. От Областно пътно управление-Разград уточниха, че ремонтът ще се извършва без да се затваря пътят, възможно е единствено да се наложи да се въведе обходен маршрут, когато машините влязат в Каменово, но това ще бъде обявено допълнително.
Ремонтът включва: фрезоване на стария асфалт, полагане на нов трошен камък и на 3 пласта асфалт, оформяне на банкети и сервитутни зони.
Очаква се ремонтът да приключи до края на месец ноември.
Както Областна администрация съобщи по-рано този месец, стартът на ремонтните дейности бе уточнен на среща на Областния управител Гюнай Хюсмен със заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков и председателя на УС на АПИ Георги Терзийски.
Като част от ангажимента на Областния управител Гюнай Хюсмен към подобряване на пътната инфраструктура в Разградска област в момента се извършва проектиране на други два участъка – околовръстното шосе на Исперих и пътят Бисерци – Юпер.
Тъй като Областният управител Гюнай Хюсмен е годишен отпуск, двамата заместник областни управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов инспектираха старта на ремонта.