С тържествен водосвет, отслужен от архиерейския наместник отец Георги навръх Илинден, бе дадено началото на строителството на втория етап на втория православен храм в Разград „Св. Цар Борис-Михаил Покръстител“. На ритуала присъства „бащата“ на проекта – бизнесменът Бойко Обретенов, представители на изпълнителя на строителството и на строителния надзор.
Събрани са нужните 45 000 лева, с които градежът трябва да стигне кота 4.25 метра, каза Бойко Обретенов. Ще бъдат издигнати и железобетонните конструкции за двете камбанарии, куполът и балконът, където ще пее църковният хор. От църковното настоятелство очакват още 15 000 лева и от Дирекцията по вероизповеданията.
А трите камбани за храма вече са готови, те са дар от ветеринарните лекари Никола Досев и Димитър Обидински.
Строителството днес започна благодарение на спомоществователството на фирмите „Агротайм“ /сем. Крачунови/, „БГ Агро Разград“, „Амилум България“, „Мираж – Авто комерс“ и „Семпе 2“.
Припомняме, че първата копка на храма направи на 9 май 2013 година Патриах Неофит, тогава още Русенски митрополит. В градежа досега са вложени около 82000 лв.