Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов бе гост на Майските празници във Филиал Разград на Русенски университет „Ангел Кънчев“, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.
Програмата вчера стартира с разговор за Европа и Българското председателство на Съвета на Европа. Откри го директорът на Филиала доц. дн Станка Дамянова, а го води директорът на Европейски информационен център Велико Търново доц. Теодора Калейнска. Пред студентите, преподавателите и гостите на събитието говори и проф. Даниела Тасевска от Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“, тя коментира темата за организационната култура и ситуационното лидерство.
След дискусията 14 магистри от Филиал Разград получиха своите дипломи от заместник ректора на Русенския университет проф. Пламен Кангалов. От тяхно име към студентите и преподавателите с послание се обърна отличникът на випуска Ралица Конова. Посланието бе поставено в специална капсула на времето. Капсулите на всеки випуск магистри се съхраняват във Филиала – уточниха от ръководството му.
В следобедните часове се проведе Студентска научна сесия. На нея студенти и докторанти презентираха в 18 доклада резултатите от изследователската и научната си дейност. Всички участници получиха грамоти, наградени бяха и първенците от проведената наскоро олимпиада по химия.
Освен заместник областния управител Евгени Драганов официални гости на събитията от Майските празници днес бяха: доц. Татяна Блажевска и доц. Мария Менкиновска от Македония, преподаватели от Естония, преподаватели от Университета по хранителни технологии-Пловдив, от Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“, преподаватели и ученици от Професионалната гимназия по химични технологии и биотехнологии „Мария Кюри“-Разград, представители на бизнеса в Разград.