Започват номинациите за 2022 г. за традиционната класация на Община Разград за определяне на най-добрите спортисти на годината.

Първоначалните номинации се извършват от спортните клубове, които са развивали активна учебно-тренировъчна и  спортно-състезателна дейност на територията на общината през годината. Ръководствата на 18 клуба са информирани с писма, че имат възможност да предложат свои състезатели за престижната класация. Номинациите се правят чрез попълване на предварително изработени бланки, публикувани на сайта на Община Разград в секция „Образование и спорт“: https://www.razgrad.bg/activities-and-services/activities/%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B8-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82/%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82/protsedura-po-izbor-na-desette-nay-dobri-sportisti,-nay-perspektiven-mlad-sastezatel,-nay-dobar-otbor-i-nay-dobar-trenyor-20-na-obshtina-razgrad-za-2022-godina. Попълнените бланки заедно с копия от протоколите от официални състезания, доказващи класиранията на състезателите, трябва да бъдат подадени до 25 ноември 2022 г. в деловодството на Община Разград или на ел.поща: boichev@razgrad.bg.

Припомняме, че наградите са в четири категории. Новост в основната категория – „Най-добър спортист на 2022 г.“ – е, че тази година не само клубовете, развиващи индивидуални спортове, а и тези от колективните спортове, ще могат да правят по две номинации, а не по една. Условието за колективните спортове обаче е класиранията на двамата номинирани да не са постигнати в една и съща възрастова група.

По едно трябва са предложенията от всеки клуб за другите три категории: „Отбор на годината“, „Треньор на годината“ и „Най-перспективен млад състезател“. За последната категория изискването е състезателят да е до 14-годишна възраст, а в категорията за най-добър треньор се награждават двама треньори – в индивидуалните и в колективните спортове.

Събраните от всички пожелали да участват в класацията клубове номинации се разглеждат от комисия, назначена от Кмета на Община Разград, в която участват: председателят на комисията по спорта в Общинския съвет, представители на местните медии и спортни експерти. Класирането се извършва по предварително обявени критерии в утвърдени от градоначалника Правила за условията, критериите и механизма за определяне на 10-те най-добри спортисти, най-добър отбор, най-перспективен млад състезател и най-добър треньор за 2022 година, които са публикувани на сайта на Община Разград. В категорията „Най-добър спортист“ според събраните точки се оформя десетка, а в другите три категории се излъчва по един носител на приза.

Класирането ще бъде извършено до 30 ноември, след което ще бъдат връчени и наградите. Точната дата и място на церемонията за награждаване на „Най-добрите спортисти на Община Разград за 2022 г.“ ще бъдат обявени допълнително.