Зам.- областният управител Виолета Тодорова инициира кампания за изработване на мартеници, съобщиха от пресслужбата на областната управа.

Децата от Комплекс за социални услуги за деца и семейства и Дом за деца „Лудогорие” в гр. Исперих изработиха с много любов и вълнение 150 мартенички, които нарекоха за здраве, за живот и добрина.
Мартеничките ще бъдат подарени на пенсионерските клубове в Исперих, като материалите за изработването им са закупени с лични средства от г-жа Тодорова.
„Целта на благотворителната инициатива е да покажем, че децата в неравностойно положение въпреки, че са лишени от майчина ласка и топлина, са с големи сърца. За всички нас е от особена важност да се научим да споделяме света на хората в неравностойно положение, защото по този начин ще станем съпричастни при решаването на проблемите им. За да може социалната интеграция от думи да се превърне в дела.”, подчерта г-жа Тодорова.
„Вие днес за пореден път доказвате, че когато един човек се стреми да бъде част от цялото ни общество, то тези негови усилия заслужават само адмирации. Нека Баба Марта ви донесе много здраве, много усмивки, любов и топлина!”, пожела на децата г-жа Тодорова