Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, зам.- министърът на образованието Диян Стаматов, зам.-областният управител Нурие Црънгалов,, Ирена Соколова – зам.- председател на комисията по култура в Народното събрание и Теменуга Газдова изп. директор на „Биовет“ и представител на КРИБ  взеха участие в 13-ия регионален форум на националната кампанията „Да! На българската икономика“ в Разград. Домакин на събитието бе община Разград в лицето на кмета д-р Валентин Василев. Над 50 предприемачи, представители на едрия, среден и малък бизнес в региона, ръководители на регионални институции и синдикалисти, също бяха част от събитието на КРИБ и в-к “ Стандарт“.

Събитието бе водено от Славка Бозукова – главен редактор на вестник „Стандарт“. „Разград е стратегически център на Североизтока. В различните исторически периоди градът е дал много на България. Тук в началото на миналия век завършилият образованието си в чужбина Иван Багрянов видял потенциала на родния си край и поставил основите на модерното земеделие у нас. 60-ият министър-председател на България е заплатил с живота си за желанието си страната ни да просперира. Той е работил винаги за просперитета на Лудогорието. В съвременните условия имаме примери на много успешни проекти, които днес се развиват в Разград. „Лудогорец“ и Крисия са едни от емблемите на Разград днес“, подчерта още в началото Бозукова.

В своето експозе зам.-министърът на МРРБ Николай Нанков обясни, че завършването на АМ „Хемус“ е най-важният приоритет за развитието на област Разград. Нанков съобщи още, че само това лято в пътната инфраструктура в Лудогорието са вложени над 10 милиона. Над 12 млн. лева ще се инвестират и в рехабилитацията на 21-километрова отсечка от пътя Разград – Търговище, като не скри задоволството си от новата пътна настилка, която бе положена това лято от Разград до разклона за село Благоево.

По време на дискусията бяха поставени наболели въпроси от страна на бизнеса. Сред основните проблеми, с които предприемачите се сблъскват, са липсата на квалифицирани кадри, лошата пътна инфраструктура, липсата на качествени преподаватели в курса на средното образование, както и на подходящи специалности.

На форума бе дискутирано развитието на земеделието и усвояването на средства по Програмата за селските райони, както и популяризирането на културно-историческите обекти и туристическите атракции.