Зам.-кметът на Община Разград Ердинч Хасанов и народният представител Десислава Атанасова поздравиха ръководството и студентите на Филиал на Русенския университет – Разград по време на откриването на новата академична година, съобщиха от пресцентъра на областна управа. Поздрав към първокурсниците и абсолвентите поднесе първо директорът на Филиала проф. дн Станка Дамянова.

Това е един от най-добрите университети и ви пожелавам да сте горди, че сте завършили висшето си образование тук, каза в приветствието си Десислава Атанасова. Това е правилният избор, каза зам.-кметът Хасанов на първокурсниците и прочете поздравителен адрес от името на кмета д-р Валентин Василев.

„Скъпи студенти, знанията не се усвояват лесно, но те са залог за вашето бъдеще, за вашата реализация в живота – така че усилията ви, уверен съм в това, ще бъдат многократно възнаградени“, се казва в адреса на градоначалника.

На откриването на новата академична година присъстваха още и заместник областният управител Евгени Драганов, зам.-ректорът по учебна работа проф. Пламен Кангалов, проф. Пламен Даскалов – зам.-ректор по развитие, координация и продължаващо обучение в РУ, а също и работодатели от фирми, с които Филиалът си сътрудничи.