В петък преди началото на благотворителния концерт, организиран от „Федерация на жените” и Община Разград в сградата на НЧ „Развитие – 1869“, по случай Деня на християнското семейство, бяха връчени наградите от конкурса „Да на красотата“, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация. Наградите на отличените в различните категории връчи председателят на комисията Галина Георгиева – зам.-кмет на Община Разград. Тя благодари на всички участници, които са се включили тази година.
Над 70 адреса бяха посетени на два етапа – през юли и в края на септември, за да бъдат оценени усилията на техните стопани. Първенците получиха материални награди за своя труд и грижа, които са положили, за да бъде красиво около тях.
След награждаването концертът продължи с музикални и танцови изпълнения с участието на 230 талантливи деца от Разград. Събраната сума бе в размер на 1000 лв. С решение на УС на Федерация на жените, част от събраните от концерта средства бяха предоставени за подпомагане на децата и преподавателите от Център за работа с деца в Разград – 700 лв. Останалата част от средствата бяха дарени на двата Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания и без увреждания в гр. Разград – по 150 лв. Към средствата за двата центъра бе прибавена и сумата, събрана от благотворителната изложба – базар на г-жа Теменуга Иванова – правнучка на Станка Николица Спасо-Еленина, основател и първи председател на женското дружество „Майчина грижа“ в Разград, която дари по 145 лв. на двата ЦНСТ.