В Дома за възрастни хора в Разград днес се проведе първото събитие от програмата за отбелязване на Световния ден на социалната работа, съобщиха от пресцентъра на местната управа. То бе организирано съвместно с Дневния център на възрастни хора с увреждания „Подай ръка“ и Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“.
На събитието присъства зам.-кметът на Община Разград Ердинч Хасанов, който поздрави социалните работници и им благодари за професионализма и усърдието.
Отбелязването на празника на социалните работници в Дома за възрастни хора, включваше музикални изпълнения на деца от ЦУТНТ, сценки от националния фолклор, изпълнение на гайда и стихове за пролетта.

Събитията по отбелязването на Световния ден на социалната работа продължават и утре, като първото от тях е от 10.00 часа във фоайето на Общински културен център, където ще бъде открита изложба-базар на сувенири, предмети и кулинарни изкушения, изработени от потребители на социални услуги. Събраните средства ще бъдат дарени за благотворителна кауза.