Зам.-кметът Галина Георгиева беше гост на „Училище/Работилница за родители“, част от честването на Община Разград на Седмицата на социалната работа. Събитието беше организирано от Център за социална рехабилитация и интеграция „Емилиян“, а модератор беше директорът на услугата Милкана Михайлова, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация. Тя обясни, че групите за родители се изграждат по теми, които ги интересуват и които присъстват в ежедневието им. По време на срещата беше засегната темата за общуването между родителя и детето. Беше представена и презентация, която засегна процеса на общуване и протичането му, след което протече дискусия.

В края на срещата зам.-кметът Георгиева приветства организирането на подобни събития и поздрави директора и екипа на услугата. Тя подчерта, че ролята на родителя наистина стои в основата на изграждане на личността на децата и затова е хубаво при наличие на проблем или нужда да се работи в партньорство с професионалистите. Зам.-кметът използва случая, за да благодари на екипа на „Емилиян“ и на всички социални директори и служители в Разград, които работят за хората и са превърнали професията в кауза. Честити им празника и им пожела все повече успехи.

Гости бяха и Глория Костова-директор на „Отдел закрила на детето“ в Разград, родители, директори на социални услуги, специалисти.