Заместник областният управител Надя Йорданова бе председател на жури, което класира  участниците в прегледа на маршовата и патриотична песен в Исперих. Събитието бе част от 39-тия поход „По пътя на четата на Таньо войвода“ – 2024, като вчера вечерта участниците в похода, който тръгна сутринта от Тутракан преминаха през Исперих. Йорданова посрещна колоната от ученици от няколко училища в Исперих, Попово, Силистра, Разград, Тутракан и малки деца от детската градина в Исперих. Всички те бяха оценявани как пеят, как маршируват, оценявани бяха и техните униформи.

Докато течеше класирането по точки от журито, пред паметника на Хан Аспарух в Исперих се проведе концерт на Теодоси Спасов и неговата група. Заместник областният управител поздрави всички участници. Тя изказа благодарност към организаторите на похода, за прекрасната организация и за това, че толкова много млади хора участват с такъв ентусиазъм в такова мащабно събитие. Продължавайте да носите в себе си българщината, пожела тя на всички. След концерта тя подари цветя на Теодоси Спасов.

19-ти Гвардейски отряд – Попово и Дамски блок от община Тутракан станаха първи сред големите участници, а от най-малките първо място взеха децата от ДГ „Първи юни“ – Исперих. Първи места заеха още училищата „Хр. Ботев“ Исперих, ОУ“Н. Икономов“ Разград, „Васил Априлов“ – Исперих.

Днес, 31 май, походът ще премине през Малък Поровец, резервата Воден, с. Острово, с. Побит камък и Топчии, вечерта ще поднесат цветя и венци пред паметника на Христо Ботев в Разград. На площад „Възраждане“ отново ще се проведе преглед на маршовата и патриотична песен.