Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов поздрави поетесата Елка Няголова за новата й книга. Това стана по време на литературна среща в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ в Разград снощи, съобщиха от пресцентъра на областна управа.
„Шест грама“ е юбилейна 20-та стихосбирка на гостуващата в Разград поетеса, тя е автор и на един роман. Няголова е и председател на Славянската поетична и артистична академия и в тази си функция представи и новата Антология на славянската поезия „Словоприношение“, в нея има творби на 194 автори от 25 държави, сред тях и един разградчанин – Пламен Панчев. Именно той бе водещ на събитието и представи поетесата, след което тя прочете част от стиховете в новата си стихосбирка и отговори на въпроси на разградските си почитатели.
От името на Областния управител Гюнай Хюсмен и на Областна администрация-Разград г-н Драганов поднесе букет на поетесата Елка Няголова, която се облича само в бяло, и й благодари за бялата магия, с която завладя публиката в залата. Няголова коментира, че е много добре, когато държавната власт показва съпричастност към духовността, към процесите в изкуството и културата.
Литературната среща бе организирана от Община Разград, Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ и Писателската общност в града.