Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов бе гост на тържественото събрание за 25-годишния юбилей на Юридическия факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев“, съобщиха от пресцентъра на областна управа.
Г-н Драганов връчи на ръководството на факултета поздравителен адрес от името на Областния управител Гюнай Хюсмен, в който се казва: „През този четвърт век Факултетът се утвърди като ковачница на отлично обучени кадри. Не един и двама Ваши възпитаници са работили и работят в Областна администрация-Разград и оставят чудесни впечатления от своите професионални умения, усвоени в Юридическия факултет на Русенския университет. Благодарим Ви, че осигурявате добро образование за младите хора от региона и цялата страна, което им дава и отлични възможности за реализация!“.
Випускници, преподаватели и настоящи студенти отбелязаха заедно 25-годишния юбилей на Юридическия факултет на Русенския университет. Приветствия към тях отправиха: деканът на Юридическия факултет проф. Лъчезар Дачев, ректорът на РУ проф. Велизара Пенчева, председателят на Общото събрание на РУ и на Общински съвет-Русе чл.-кор. проф. Христо Белоев, заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов, окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев. От името на Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев връчи плакет с пожелание екипът на факултета да продължи да отстоява стандартите за обучение и да изпълнява успешно своята мисия – да подготвя високо квалифицирани специалисти.
Ръководството на факултета отличи с грамоти личности и институции за дългогодишно партньорството.
Сред официалните гости на празника бяха още: Елеонора Николова – председател на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност (ЦППКОП) към Министерски съвет, Драгомир Николов – изпълнителен директор на Агенцията по заетостта, Гълъб Донев – секретар на Президента на Република България по социални политики и здравеопазване, Михаил Миков – председател на 42-ро Народно събрание, който е един от първите преподаватели в Юридическия факултет.