Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов откри снощи в Исперих изложбата „Военните паметници в област Разград“, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.
Изложбата се организира от Областна администрация със съдействието на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните в България и Областния съвет на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Експозицията от фотографии на над 100 военни паметника вече бе представена в Разград и в Кубрат, в Исперих може да бъде видяна до 27 октомври в читалище „Съзнание 1891“.
На откриването на експозицията присъстваха: заместник-кметът на Исперих Айджан Бейтула, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности” в Община Исперих Исмаил Айдън, бившият кмет на Исперих Адил Решидов, председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва Огнян Кирилов и председателят на Областния съвет на ветераните от войните Стоян Великов, авторът на повечето снимки подполковник Владимир Вълов, представители на Исторически музей Исперих, граждани от град Исперих.
На откриването на изложбата Стоян Великов връчи грамота за удостояване на Адил Решидов със званието „Почетен член на Съюза на ветераните от войните“ за приноса му за изграждането на паметника на загиналите във войните в град Исперих.