Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов участва в честванията, посветени на 101 години от Тутраканската епопея, съобщиха от пресцентъра на областна управа.
Община Тутракан и Историческият музей в града организират събитията, свързани с почитта пред героите, загинали при завземането на Тутраканската крепост от българската армия.
Годишнината почетоха и: депутати от област Силистра, областният управител на Силистра Ивелин Статев, кметът на Тутракан д-р Димитър Стефанов, ген.-майор Данчо Дяков – съветник на върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военна сигурност, ген.-майор Груди Ангелов – началник на Военна академия „Г.С.Раковски“, Радослав Симеонов и Илияна Дамянова от военното министерство, о.р полк. Ремус Маковей – Председател на Националната асоциация „Култ към героите“, филиал Констанца, Румъния, представители на побратимената на Тутракан румънска община Кирнодж, наследници на героите и др.
Честването в Мемориалния комплекс „Военна гробница-1916г.“ край село Шуменци започна с панихида в памет на загиналите, продължи с тържествени слова от кмета на Тутракан д-р Димитър Стефанов и депутата вицеадмирал Пламен Манушев и поднасяне на венци и цветя.
Заместник областният управител Евгени Драганов поднесе венец от името на Областния управител Гюнай Хюсмен. Част от разградското представителство на честванията бяха и членове на Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.