Заместник областният управител на Област Разград Евгени Драганов участва в честванията, посветени на 140 години от Шипченската епопея, съобщиха от пресцентъра на областна управа.
Г-н Драганов поднесе венец на Паметника на свободата на връх Шипка от името на Областния управител Гюнай Хюсмен. Представянето на знака на почит от Разград бе непосредствено след обявяването на венците от Президента Румен Радев, представителите на Народното събрание и Министерски съвет и кметовете на Габрово и Казанлък.
Хиляди изкачиха подходите към величествения връх пеша, с велосипеди или автомобили, за да отбележат на Шипка паметната дата, на която се решава изходът от Руско-турската освободителна война. Сред тях бяха и Президентът Румен Радев и Председателят на Народното събрание Димитър Главчев.
След официалната част, в която тържествено слово изнесе държавният глава, а Великотърновският митрополит Григорий отслужи заупокойна молитва за загиналите в Шипченската епопея, бе представена възстановка на боевете от преди 140 години.