Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов поздрави учениците и учителите от ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград за патронния им празник днес, съобщиха от пресцентъра на областна управа.
На тържеството в училищния двор г-н Драганов призова младите хора след като завършат престижни висши учебни заведения да намерят сили да се завърнат в родния край, за да му помогнат да дръпне напред икономически и във всякакъв друг аспект. „Дано това бяло ято не отлети на запад, надеждата ни е във вас“ – обърна се заместник областният управител към облечените в бели ризи и вратовръзки с логото на гимназията ученици.
Гости на тържеството за патронния празник на ПГПЧЕ бяха: директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ в община Разград Елка Драмалиева, родители и бивши възпитаници на училището.
Приветствие към учениците отправи директорът на ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф“ Пейчо Георгиев, той връчи и наградите на победителите в традиционното състезание за седмокласници „С чужд език без бариери“, както и на възпитаници на гимназията, спечелили призове от национални състезания.
Тази вечер в 18,00 ч. в Общинския културен център е празничният концерт на ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“.