Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов честити 80-ия рожден ден на поета Иван Дойнов по време на юбилейната вечер на твореца в Художествената галерия „Проф. Илия Петров”, съобщиха от пресцентъра на областна управа.

Г-н Драганов връчи на юбиляра Плакета на Областния управител, прочете и Поздравителен адрес от Областния управител Гюнай Хюсмен.

На тържеството бе представена юбилейната книга „Антология”, която е 11-тото поетично издание на Иван Дойнов. Събитието включваше и рецитал по стихове на поета, представени от Валентина Колева и Веселин Керемедчиев, както и поздравителни слова към юбиляра, също и музикални изпълнения на две възпитанички на Музикалната школа „Илия Бърнев” към читалище „Развитие 1869” Невена Цанкова и Славена Петкова.

По време на юбилейната вечер поетът Пламен Панчев съобщи, че Инициативен комитет е номинирал Иван Дойнов за отличието „Златен Пегас”, той вече е носител на званието „Почетен гражданин на Разград” и наградата „Никола Икономов”.

На тържеството присъства председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев, от чието име бе прочетен поздравителен адрес, поздравиха юбиляра и синовете му Дойчин и Пламен, както и поети от Разград, общественици и поклонници на поезията на Дойнов.