Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов присъства снощи на празничния концерт, посветен на Деня на Разград 28 януари, съобщиха от пресцентъра на областна управа.
Преди спектакъла под надслов „Възрождение“ в Общинския културен център се проведе официалната церемония по връчване на званието „Почетен гражданин на Разград“. Тази година призьорите са двама, а решението за удостояването им Общинският съвет взе с пълно единодушие от 25 гласа. Иван Джебаров получи приза като изявен деятел в областта на културата и просветата, изследовател на местния фолклор, журналист – публицист, литературен творец и общественик, допринесъл с цялостния си упорит труд и дългогодишно творчество за издигане и утвърждаване на престижа на Разград, а Красен Иванов – като творец на сцената на музикалното изкуство, диригент и професионалист от най-висока класа, допринесъл за обогатяването на музикалната култура и духовен живот на Разград, вложил своя дял в утвърждаването името на града ни в национален и международен мащаб като огнище на култура, творчество и духовност.
Решението бе обявено от председателя на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев, а наградите – връчени от кмета д-р Валентин Василев.
След церемонията започна празничният концерт „Възрождение“ с режисьор Тодор Мадолев. В проекта, посветен на Деня на Разград, участваха: Разградска филхармония „Проф. Димитър Ненов“ с диригент Левон Манукян, певицата Веси Бонева, актьорът Звезделин Минков, трио „Тенорите“ и талантите от Музикална школа „Илия Бърнев“ към НЧ “Развитие 1869“: Даяна Гиргинова, Александра Златева, Християна Наковска, Дея Куманова и Надежда Дочева. Химнът на Република България, възрожденски песни, български песни на популярни естрадни и поп изпълнители, както и речта на Странджата имаха възможност да чуят зрителите в залата на Общинския културен център в Разград. Част от спектакъла бе и мултимедия с кадри от Разград и България.
В края на концерта бяха поднесени кошници с цветя от Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен и от Кмета на Разград д-р Валентин Василев.