Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим присъства на мача за първото място във финалния кръг на „Ученически игри 2024” по футбол за юноши 11-12 клас, на който Разград бе домакин през последните три дни. Г-жа Расим участва и в церемонията по награждаване на призьорите, връчи и купата и медалите на победителите от  ПТГ”Д-р Никола Василиади”-Габрово.

В оспорвана среща те победиха на финала тима на ПМГ”Иван Вазов”-Димитровград с резултат 2:1. Футболистите от Димитровград останаха на второ място в турнира, но купата за голмайстор на състезанието взе техен играч – Габриел Цветков.

На трето място останаха отборите на СПГЕ”Джон Атанасов”-София и СУ”Св.св. Кирил и Методий”-с. Брезница, Благоевградска област. На пета позиция е тимът на СУ”Христо Ботев”-Балчик, на шеста – ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”-Разград.

Финалите на „Ученическите игри” по футбол се организират от: Министерство на образованието, Министерство на младежта и спорта, Българска асоциация „Спорт за учащи”РУО-Разград, Областен клуб „Спорт в училище”-Разград, Община Разград, ОС на БФС-Разград и ПФК”Лудогорец 1945”. В церемонията по награждаването освен заместник-кмета Хабибе Расим участваха и Николай Миланов от РУО на МОН-Разград и Динчер Къров от ОС на БФС-Разград. Победителите обяви главният съдия на турнира Милко Георгиев.

Разград е домакин и на още два финала от „Ученически игри 2024” за същата възрастова група. Във физкултурния салон на ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф” се играят срещите по волейбол, награждаването е в събота от 11,00 ч., а баскетболистите са в спортна зала „Абритус”, награждаването е от 12,00 ч. на 4 май.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.