Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим връчи купите на победителите от общинския етап на състезанията по баскетбол от „Ученически игри 2022/23“ във възрастова група 5-7 клас, момчета. Заедно с директора на Ученическа спортна школа „Руси Бухтев“ Цветан Танев тя наблюдава последната среща от турнира и аплодира състезателите.

Състезанието се организира от УСШ и Община Разград, в него участваха 10 отбора. Вече са приключили общинските кръгове по повечето спортни дисциплини, в които се провеждат „Ученическите игри“ – футбол, бадминтон, тенис на маса, шах. Следващата седмица отново в спортна зала „Лудогорец“ ще се проведат срещите от волейболния турнир,  за който има рекорден брой участници – 21 отбора. В края на март е общинското състезание по лека атлетика.

Отборът на ОУ“Никола Икономов“ получи от заместник-кмета Хабибе Расим купата за първото място  във възрастова група 5-7 клас момчета, на второ място се класира тимът на ППМГ“Акад. „Н.Обрешков“, на трето – на ОУ“Васил Левски“. Грамота получи най-добрият реализатор – Наско Анастасов от ППМГ с 52 точки.

В предходните дни и по-рано днес бяха наградени и победителите в останалите възрастови групи:

Момичета 5-7 клас:

  1. ОУ“Н.Икономов“
  2. ОУ“Васил Левски“

Най-добър реализатор: Радост Бучукова – ОУ“Васил Левски“

Юноши 8-10 клас:

  1. ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“
  2. ППМГ“Акад. Н.Обрешков“

Най-добър реализатор: Преслав Петров – ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“

Девойки 8-10 клас:

  1. ППМГ“Акад. Н.Обрешков“
  2. ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“

Най-добър реализатор: Калина Йорданова от ППМГ“Акад. Н.Обрешков“ и Юлиана Василева от ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“

Юноши 11-12 клас:

  1. НПТГ“Шандор Петьофи“