Заместник-кметът на Община Разград Руска Вътева връчи грамоти на участници в инициативата „Аз мога за плувам”, която Ученическата спортна школа „Руси Бухтев” организира съвместно с Община Разград.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

За 11-та поредна година малките жители на Разград имат възможност за участват в обученията, водени от републиканската шампионка по плуване за ветерани Жана Петкова. Групите тази година са две – за деца от 1-ви до 3-ти клас и от 4-ти по 7-ми, по регламент всяка е от по 12 деца, но желаещите са повече от 24. Те участват в обучение от 144 лекторски часа, което се провежда на басейн „Мимоза”. Някои от децата не се включват за първа година, а идват за втори и трети път, за да усвоят нови стилове и нови умения.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

9 от малчуганите, които участват за първа година в обучението, положиха изпит днес – преплуваха 20-метрова дистанция и получиха от заместник-кмета Руска Вътева грамоти „Аз мога да плувам”. Тя пожела на всички участници в инициативата да имат възможност да приложат наученото от г-жа Петкова на морето на почивка с родителите си. Материални награди за активното си участие в обучението – пъстроцветни плажни хавлии – получиха 4 от децата.

Директорът на УСШ Цветан Танев почерпи с кроасани всички участници в обучението, „за да имат сили да плуват до обяд”.