Заместник-кметът и изпълняващ функциите на Кмет на Община Разград Полина Иванова поздрави служителите в Община Разград с 12 октомври – Деня на българската община. Това стана в началото на работния ден днес на партерния и първи етаж на сградата на Община Разград.

Г-жа Иванова увери общинските служители, че цени труда на всеки от тях без значение от длъжността в йерархията на Общинската администрация, защото правят много, за да е Община Разград на нивото, на което е в момента. „Знам, че има дни, в които ви е много трудно, но всички вие сте професионалисти със забележителни качества. Продължавайте в същия дух, гордеем се с вас, разчитаме на вас и вярваме, че бъдещето ще е още по-добро“ – каза още заместник-кметът Полина Иванова. Тя пожела на всички общински служители здраве, много търпение, борбеност и сили за справяне с предизвикателствата, които предстоят в работата им. 

Музикален поздрав към общинските служители отправи едно от талантливите деца на Разград – 12-годишната Ирем Али, възпитаничка на Свилена Дечева от Класа по поп пеене към ЦПЛР Център за работа с деца.

След краткото приветствие и музикалния поздрав всички служители се завърнаха на работните си места.

Заместник-кметът и изпълняващ функциите на Кмет на Разград Полина Иванова и председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев поднесоха венец пред паметната плоча на първия кмет на Разград Георги Попов. Събитието бе част от празничната програма в Деня на българската община 12 октомври.

Паметната плоча на именития ни съгражданин се намира до Етнографския музей в Разград. Пред нея проф. д-р Росица Ангелова от Регионалния исторически музей припомни основни моменти от живота и дейността на Георги Попов и покани събралите се пред паметната плоча да разгледат и изложбата, подредена от РИМ-Разград в Етнографския музей. Експозицията е озаглавена „Първостроителят на Разград“, тъй като Георги Попов има принос в разградската история в различни сфери от обществения живот. Той е роден преди 190 години в семейството на свещеник. Бил е ученик на възрожденеца Никола Икономов, доброволец в Кримската война при обсадата на Силистра. Попов е сред инициаторите на градежа на църквата „Св. Николай Чудотворец“. Избран е за председател на Градския съвет, както и за депутат в Учредителното събрание. В изложбата, посветена на Георги Попов, са включени експонати от музея, свързани с различните сфери от живота на първия кмет – като местен управник, общественик, депутат, търговец и други. Сред най-ценните реликви е капсула, положена в основите на първа сграда на общината, тогава Общински дом. Изложбата в Етнографския музей може да бъде разгледана до края на месеца.

Преди откриването на изложбата пред паметната плоча на Георги Попов цветя положиха и служители в Общинска администрация, представители на Регионалния исторически музей, граждани.