Заместник-кметът на Община Разград Мирослав Грънчаров връчи на директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Емилиян Станев поздравителен адрес от Кмета Денчо Бояджиев по случай Професионалния празник на огнеборците 14 септември.

Това стана по време на церемонията за награждаване на победителите в областния кръг от международния конкурс за детски рисунки „С очите си видях бедата“.

Г-н Грънчаров, заедно със заместник областния управител Найден Късов, директора на ОДМВР Диян Минков, началника на РУО-Разград Ангел Петков и директора на Секретариата на БЧК д-р Милена Кехайова, връчи част от наградите и грамотите на призьорите. Заместник-кметът Мирослав Грънчаров награди победителите във втора и трета възрастови групи – от 7 до 10 и от 11 до 13 години. Сред тях бе и авторката на едната от двете рисунки, класирани на национално ниво – Доротея Неделчева от СУ“Христо Ботев“-Цар Калоян. Другият отличен на национално ниво е Халилджан Халил от Професионална гимназия – гр. Кубрат, който е призьор на областно ниво от трета възрастова група в категория „Деца и ученици от училища със специални потребности и домове за деца в неравностойно положение“.

След награждаването на победителите от конкурса малките художници, техните родители и учители, както и официалните лица присъстваха на демонстрации на пожарна техника и умения на огнеборците от Разград за гасене на пожар с разгъваща се 30-метрова стълба.

Това бе едно от събитията, включени в Седмицата на пожарната безопасност и посветени на професионалния празник на пожарникарите.