Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев се включи в инициативата „Известни българи четат на деца“, част от кампанията „Походът на книгите“. Целта на инициативата е насърчаване на интереса на младите хора към книгите и четенето.

По покана на учителя по литература Велчо Велчев г-н Добрев посети ОУ“Св.св. Кирил и Методий“-Ясеновец, където пред близо 150 деца прочете заключителната част на 21-ва глава от романа на Антоан дьо Сент-Екзюпери „Малкият принц“. Романът се изучава в българското училище по програмата за 6 клас, а част от прочетения от г-н Добрев откъс е една от най-известните фрази от произведението от световната класика: „Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите“.

Г-н Добрев се обърна към учениците от ОУ“Св.св. Кирил и Методий“ с призив да четат книги и защото така ще са по-добре подготвени за часовете по български език и литература и защото книгите ни водят на места, които в реалността е малко вероятно да видим. Заместник-кметът Добрин Добрев допълни още, че книги могат да се четат и по интернет, и с мобилен телефон, но най-приятно е в хартиен вариант и именно него той избра, за да представи откъса от „Малкият принц“.

Преди началото на инициативата „Известни българи четат на деца“, която се провежда за трета поредна година в Ясеновец, заместник-кметът Добрин Добрев разгледа материалната база на училището заедно с директора на ОУ“Св.св. Кирил и Методий“-Ясеновец Младен Матев. Г-н Добрев увери, че състоянието на учебните бази е приоритет на общинското ръководство, като всяка година се извършва обновление на части от тях. Заместник-кметът припомни, че миналата година бе изградена спортна площадка в ОУ“Ив. С.Тургенев“-Разград и обновена спортната площадка в двора на ОУ“Никола Икономов“-Разград, а през тази предстои изграждането на нова спортна площадка, която ще се ползва от учениците от три училища в областния град: ППМГ“Акад. Н.Обрешков“, СУ“Христо Ботев“ и Спортно училище-Разград.