Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев бе гост на тържеството за откриване на учебната 2023/24 г. в Спортно училище-Разград. Той имаше честта да плисне менчето с вода пред най-новите ученици в училището – седмокласниците – за да им върви по вода.

В приветствието си към всички присъстващи на откриването на новата учебна година г-н Добрев поздрави директора на училището Дениз Хамид и неговия екип за това, че от тази година в училището се развиват три нови спорта – баскетбол, колоездене и лека атлетика. Това дава по-големи възможности за разрастване на учебното заведение, а също и за избор за развитие на подрастващите в региона – заяви заместник-кметът Добрин Добрев. Той поздрави г-н Хамид и за добре свършената работа, както по отношение на спортните успехи на възпитаниците на училището, така и за постиженията в учебната им подготовка. През предходната учебна година зрелостниците на Спортно училище-Разград се наредиха на четвърто място в страната по успех от матурите сред всички Спортни училища, а в областния град са на трето място по успех на матурата по български език и литература сред всички средни училища.

Към учителите заместник-кметът Добрин Добрев се обърна с пожелание да са все така активни и упорити, да продължават да надграждат над постигнатите резултати, а на младите хора в училищния двор пожела още повече постоянство и труд, да не оставят на заден план нито тренировките, нито учението, да не се предават и отказват. Г-н Добрев пожела на младите спортисти много успехи и златни медали, както и много пъти на почетната стълбичка да слушат българския химн, с който започна и днешното тържество.

В Спортно училище-Разград учат над 125 ученика. Развиват се общо 6 вида спорт. От тази  учебна година са назначени и няколко нови треньори: Пенко Велчев – баскетбол, Димана Захариева – лека атлетика и Мирослав Минчев – колоездене. На половин щат в училището ще работи и още една шампионка – състезателката по борба Фатме Шабан.

Официални гости на тържеството за началото на учебната година бяха и: главният секретар на Областна администрация-Разград Михаил Тодоров и специалистът „Спорт“ в Община Разград Златина Георгиева.

След официалната церемония директорът Дениз Хамид показа на гостите базата, с която училището разполага, както за учебния процес, така и за тренировки. Той обясни, че на възпитаниците на училището се осигурява общежитие, храна – обяд и вечеря, спортни екипи на тези, които иман нужда, както и летен лагер.