Заместник-кметът на Община Разград и изпълняващ функциите на кмет на Разград Добрин Добрев откри хепънинг – част от кампанията на Общински съвет по наркотични вещества към Община Разград за 26 юни – Международния ден за борба с наркотиците и нелегалния трафик на наркотични вещества. Събитието под мотото „Споделяйте факти за наркотиците. Спасявайте животи.“  се проведе през Общинския културен център, в него освен експертите от ОбСНВ участваха и служители от РУ“Полиция“-Разград и ОДМВР-Разград.

Заместник-кметът Добрин Добрев поздрави организаторите за активната им работа по превенция на употребата на наркотици сред младите хора в Разград. Обърна се и към присъстващите тийнейджъри с пожелание да продължат да проявяват нетолерантност към разпространението на наркотици и да информират връстниците си за вредното въздействие на дрогата. „Животът е шарен и предлага разнообразни възможности за забавления по здравословен начин“ – допълни още г-н Добрев. Той направи подарък на организаторите от ОбСНВ – един от наградените плакати от миналогодишния конкурс „Живот без дрога“, организиран от ОДМВР-Разград и откупен от заместник-кмета за благотворителна кауза. „Не използвайте наркотици, само мечтайте!“ – цитира заместник-кметът Добрин Добрев логото на плаката.

В кампанията „Споделяйте факти за наркотиците. Спасявайте животи.“  взеха участие ученици от 9 гимназиални училища и доброволци от Младежкия клуб. Пред тях служители на реда от ОДМВР-Разград демонстрираха как вземат и изследват проби за различни видове наркотици. Имаше и викторина с много награди, а участниците ще застанат и пред колелото на предизвикателствата.