Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев откри два финални турнира от Ученически игри, чийто домакин е Разград. Община Разград е сред организаторите на турнира по баскетбол за момичета 5-7 клас и по футбол за момчета 5-7 клас. Баскетболните срещи ще се играят в спортна зала „Лудогорец“ от днес по понеделник, 5 юни, а футболните – на базата на ПФК“Лудогорец 1945“, също до понеделник.

В приветствието си към състезателите и техните ръководители заместник-кметът Добрин Добрев увери младите спортисти, че имат най-добрите условия, за да проведат прекрасни турнири и да покажат най-доброто от себе си. Поздрави ги, че се достигнали до финалния етап на първенствата и в духа на деня, в който почитаме героите на България, пожела на момичетата и момчетата, избрали спорта за свои призвание, да са горди българи, да обичат родния край и Родина и да постигнат такива успехи, че България да се гордее с тях.

Официалната церемония започна със ставане на крака при  изпълнение на Химна на Република България, на нея присъстваха и: представителят на ММС Елеонора Горбанова, заместник областният управител Найден Късов, началникът на Регионалното управление по образование Ангел Петков, изпълнителният директор на ПФК“Лудогорец 1945“ Ангел Петричев, представителя на БФС-Разград Динчер Къров, Милена Стоянова от клуб „Спорт в училище“, главният експерт „Спорт“ в Община Разград Валери Бойчев. По традиция клетва за фейърплей прочетоха представители на отборите-домакини, главните съдии на двата турнира също поеха ангажимент за коректно съдийство.

В баскетболните срещи Разград е представляван от отбора на ОУ“Никола Икономов“, а във футболните – на ОУ“Васил Левски“.

Турнирът по баскетбол се организира от: Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Българска асоциация „Спорт за учащи“, РУО-Разград, Областен клуб „Спорт в училище“ и Община Разград, а по футбол – освен тези организатори участват и ПФК“Лудогорец 1945“ и ОС на БФС-Разград.

Баскетболните финалисти са от: Русе, Варна, Бургас, Асеновград, Монтана, Чирпан, Плевен, Исперих, Самоков и Разград, а футболните – от София, Симитли, Ямбол, Варна, Плевен и Разград.