Заместник-кметът Добрин Добрев бе гост на събитията, посветени на 35-годишнината от създаването на ОУ“Ив.С.Тургенев“-Разград.

В приветствието си към децата и учителите г-н Добрев поздрави директора Милена Орешкова и педагозите в училището за ентусиазма, с който превръщат учебното заведение в едно от иновативните училища в общината, за любовта и желанието, с което обучават децата, за амбицията и упоритостта, с които печелят проект след проект, с което надграждат постигнатото. Заместник-кметът Добрин Добрев пожела на педагогическия колектив още по-големи успехи, за да може ОУ“Ив.С. Тургенев“ да е еталон в област Разград, а и в страната.

На малките ученици г-н Добрев пожела да са палави и задружни, да попиват знания и умения от учителите си, да им се доверяват и слушат и да са горди възпитаници на ОУ“Ив.С.Тургенев“. Заместник-кметът Добрин Добрев увери, че Община Разград, както и досега, ще се старае да подкрепя училището, в което учат 328 деца. Част от дейностите по подкрепа на учебното заведение е и откритата след тържеството във фоайето на училището многофункционална спортна площадка, която се намира в двора на училището. Лентата прерязаха: директорът на училището Милена Орешкова, заместник-кметът Добрин Добрев, областният управител Драгомир Златев и началникът на РУО-Разград Ангел Петков. Тъй като преди тази церемония заваля дъжд, на новата площадка не се проведоха предвидените спортни демонстрации, но част от децата пробваха ударопоглъщата настилка, на която може да се играят различни спортове: футбол, хандбал, баскетбол, волейбол и други. Спортната площадка е финансирана със средства от общинския бюджет, стойността й е 90 600 лв. След провеждане на обществена поръчка бе изградена от ДЗЗД „БОНЕВ – ВИЕС“. След прерязването на лентата от фирмата подариха на училището топки за игра за всички видове спортове, които могат да се практикуват на площадката.

На тържеството за училищния празник заместник-кметът Добрин Добрев връчи на директора на училището Милена Орешкова поздравителен адрес от Кмета Денчо Бояджиев, а след това заедно с областния управител Драгомир Златев, началника на РУО на МОН Ангел Петков, експертът в РУО  Николай Миланов и директора на училището Милена Орешкова връчи наградите на победителите в традиционния регионален конкурс „Природата – извор на живот“ с мото „Националните паркове на България – красива и необятна природа“. В него участваха деца от 15 учебни заведения в област Разград, те представиха 92 творби – апликации, пана и постери от естествени материали. Ето имената на победителите:

Първа възрастова група:

Първо място: ПГ”Зайчета”, ДГ”Лудогорче”-гр.Разград

Второ място: Група „Приказка”, ДГ”Лудогорче”-гр.Разград

Трето място: Аксел Аднян Басри, ДГ”Шестте ястребинчета”-гр.Разград

Специална награда: Пойраз Мертин Харманлъклъ, ДГ „Радост”-с.Острово

Специална награда: Сабин Сабинов Гюлов, ДГ”Щастливото детство” –с.Китанчево

Поощрителна награда: Василена Александрова Александрова, ДГ”Славейче”-гр.Разград

Поощрителна награда: Пресиян Петров Петров, ДГ”Здравец”-с.Гецово

Поощрителна награда: Мехмед Ибрям Кьосе, ДГ”Славейче”-гр.Цар Калоян,с.Езерче

Втора възрастова група:

Първо място: IV б клас, ОУ „И.С.Тургенев”-гр.Разград

Второ място: III б клас, ОУ „И.С.Тургенев”-гр.Разград

Трето място: Михаил Йорданов, III а кл., ОУ”И.С.Тургенев”-гр.Разград

Поощрителна награда: Мелда Мехмедова Сарова ОУ”Г.С.Раковски”-с.Раковски

Поощрителна награда: IV а клас, ОУ”И.С.Тургенев”-гр.Разград

Поощрителна награда: III а клас, ОУ”И.С.Тургенев”-гр.Разград

Трета възрастова група:

Първо място: Фатме Шенаева Ибрахимова, ОУ”Г.С.Раковски”-с.Раковски

Второ място: Vб клас, ОУ”И.С.Тургенев”-гр.Разград

Трето място: Елиф Юмер Ахмед, ОУ”Св.Паисий Хилендарски”-с Езерче

След тържествената част г-н Добрев разгледа материалната база на учебното заведение, директорът Милена Орешкова му разказа и за проектите, по които училището работи, за успехите на учениците в различни области на знанието, както и за инициативите, с които бе отбелязан училищният празник.