Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев бе гост на церемонията по награждаване от конкурса „Живот без дрога“, участва и в благотворителната част от събитието, организирано от ОДМВР-Разград по повод 5 юли – професионалния празник на служителите на МВР.

Заместник-кметът връчи на директора на ОДМВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев поздравителен адрес по повод празника от името на Кмета Денчо Бояджиев. В него се казва: „В този нелек за всички ни период още по-ясно осъзнахме Вашата незаменима роля в обществения живот. В сътрудничество с останалите държавни и местни институции заедно продължаваме да преодоляваме предизвикателствата, поставени пред нас по време на световната пандемия COVID-19.

Вашият професионализъм, чувство за дълг и самообладание са важна част от решаването на проблемите пред жителите на общината и региона и затова изразявам своята и на жителите на Община Разград благодарност за усилията Ви Лудогорието да е едно по-сигурно място за живеене.

От сърце ви желая здраве, да постигате висоти в изпълнението на мисията си и да получавате заслуженото признание от хората, за които работите в името на бъдещето на Родината!“.

Заместник-кметът Добрин Добрев участва и в благотворителната част от събитието като откупи един от плакатите, участвали в изложбата. Събраните от откупки и дарения средства ще бъдат предоставени на три момичета от Разград – деца на двама загинали служители от ОДМВР-Разград.

Гости на церемонията бяха и: Областният управител Гюнай Хюсмен, окръжният прокурор Тихомир Тодоров и представители на спонсорите на конкурса „Живот без дрога“ „Амилум България“ и „Балканфарма Разград“.

Общо 25 плаката са участвали в конкурса, победителите са определени от жури с председател директора на Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ Тодор Тодоров. Плакатите се подредени в стъклената залата на галерията, а церемонията по награждаване съобразно противоепидемичните правила се проведе в градинката до галерията, част от музикалната програма бе певицата Дея Куманова.

Дарения и откупки за благотворителната кауза могат да се направят до средата на месец юли.

Победители при изготвените на компютър плакати са:

1 място – Пресиян Терзиев от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“-Разград

2 място – Александра Иванова от ПГ „Васил Левски“ – Исперих

3 място – Бейшан Яфес от ПГ „Васил Левски“ – Исперих

Поощрителна награда спечели Наталия Христова от ПГХТБТ „Мария Кюри“ – Разград.

Наградите в раздела рисувани на ръка плакати, са:

1 място – Константин Коцев от НПТГ „Шандор Петьофи“-Разград

2 място – Серай Касим и Илайда Огнянова от СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ – Самуил

3 място – Алтай Кязим от ПГСС „Хан Аспарух“ – Исперих

Поощрителна награда – Виктория Борисова и Кристиян Павлов от ПГСС „Хан Аспарух“ – Исперих.