Криминалисти от Районно управление – Разград разкриха извършителите на взломната кражба от фургон в базата „Гнездо на Орли”, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

През нощта на 23 срещу 24 януари бе разбит ПВЦ прозорец на фургон, откъдето изчезнаха два лазерни нивелира заедно с приемниците към тях и две моторни резачки. Нанесената щета възлизаше на 12 000 лева.

В хода на образуваното досъдебно производство бяха предприети бързи оперативно-издирвателни действия.

При прегледа на записите от охранителните камери в района става ясно, че лице от мъжки пол пренася откраднатите вещи до спрян на паркинга на базата лек автомобил.

Установена е колата „Опел Корса”, която се оказва с великотърновска регистрация.

Със съдействието на служители от РУ-Горна Оряховица разградските криминалисти извършили претърсвания на два адреса в град Лясковец и в Горна Оряховица.

В дома на 38-годишен мъж са открити лазерните нивелири, а малко по-късно у лице, на което са продадени, са намерени и останалите откраднати вещи.

Крадецът с инициали И.Б. е многократно криминално проявен и осъждан. До средата на месец декември 2015 година е работил като склададжия в пострадалата фирма, но е бил уволнен. Съучастникът му, С.К. на 38 години от Лясковец, до момента няма криминални прояви. Двамата извършители са задържани за 72 часа. Повдигнати са им обвинения.