С Европейска заповед за арест на Районната прокуратура в Разград обявеният за международно издирване Димитър Димитров от Разград е бил задържан на 1 ноември 2016 г. в Мюнхен, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура Варна.
Срещу 32-годишния Димитров е водено досъдебно производство за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества –клоназепам, амфетамин, метаамфетамин, морфин и кодеин, на 12 март 2016 г., като деянието по член 343б, ал. 4, във връзка с ал. 3 от Наказателния кодекс е било извършено повторно. След приключване на досъдебното производство Димитров се укрил, като напуснал пределите на България, без да уведоми органите на досъдебното производство и съда. Така наказателното дело в Разградския районен съд се е водило по реда на задочното производство.
С присъда на Районния съд в Разград Димитров, който е с висше образование, е бил осъден на 2 години лишаване от свобода при първоначално строг режим и глоба в размер на 1000 лева. Присъдата не е обжалвана и е влязла в сила на 7 юли 2016 г.