Десетки разградчани се включиха в Хепънинга на приятелството, организиран по повод Международния ден на приятелството (9 юни). Събитието се проведе снощи пред Общинския културен център, организирано от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Разград.

Проявата откри Надежда Радославова – председател на Общински съвет Разград, която пожела на присъстващите да вярват в приятелството. „Приятелство има навсякъде – там, където има песни, култура и спорт“, добави Радославова. Тя изрази и своята благодарност към зам.-кмета Ердинч Хасанов, който е председател на местната Комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и към секретаря й – Диана Господинова, които водят ползотворна дейност и работят задълбочено в насока превенция.
На хепънинга присъстваха деца от всички училища в града, които се включиха и с интересни инициативи. Те изработваха гривничка за приятел, участваха в демонстрации с ролери и кънки, аранжираха мъфини, снимаха се с приятел в специална рамка. Проведе се и стрийтбол състезание, в което участие взеха 16 отбора. При момчетата във възрастова група 5-6 клас победители станаха ученици от ОУ „ Васил Левски“, 9-10 клас – от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, 11-12 клас – ППМГ „Акад. Никола Обрешков“. Призовото място при момичетата грабна отборът на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“.

По време на събитието талантливи деца от Разград изпълняваха песни и танци.