По повод 5 юни – Световния ден на околната среда РИОСВ Русе обяви регионален конкурс за комикс, съобщиха от пресслужбата на институцията. Темата е „Хората към природата“. В конкурса могат да се включат ученици от областите Русе, Разград и Силистра. В творбите си участниците ще имат възможност да представят различни аспекти на проблемите със замърсяването и опазването на околната среда, собствения принос, отношение и т.н. Няма ограничение за използваните материали и техника. Проектите трябва да съдържат 6 квадратни комиксови панела, а текстовете да са с печатни букви.

Крайният срок за представяне на комиксите в инспекцията е 31 май. Имената на победителите ще бъдат обявени на 7 юни 2017 г. на интернет страницата на РИОСВ-Русе.

Партньор в организацията на конкурса е списание „КИК“ („Комикси, илюстрации и карикатури“). Победителите ще получат индивидуални предметни награди. Най-добрите творби ще се публикуват в списание „КИК“ и вестник „Форум – север“, уточняват още от екоинспекцията в крайдунавския град.