„Лудогорец” ще успее да победи „Черно море” ако покаже на терена повече футболни аргументи и докаже, че е по-добрият отбор. Така обобщи на пресконференция очакванията си за домакинския мач на тима си тази събота старши треньорът на „Орлите” Едуард Ераносян. В противен случай отборът ще бере ядове, добави той.
Наставникът на шампионите каза, че в съвременния футбол няма нищо сигурно и никой не може да смята, че победата му е гарантирана. Той даде за пример сблъсъка между фаворита Барселона и аутсайдера „Селта”, който каталунците загубиха с 1 на 4. Ераносян призна, че „Черно море” е неудобен съперник за разградчани, но добави, че статистиките съществуват, за да бъдат променяни. „Нагласата ни е винаги да излизаме за победа, друг е въпросът, че това не може да се получи всеки път. Дано да успеем да вземе трите точки срещу „моряците”, коментира старши треньорът на шампионите. Според него в тима няма реваншизъм срещу съперника заради загубеният финал за Суперкупата на България. Съществувал обаче стремеж да се подобряват състоянието и играта на отбора, като за целта било необходимо да се създават повече голови положения, да се играе по-бързо и по-агресивно.
На въпрос как „Лудогорец” ще противодейства на силовия футбол на варненци, старши треньорът на разградчани каза, че ще може да даде най-точен отговор след последния съдийски сигнал. Той подчерта, че неговите момчета ще излязат на терена да играят футбол, защото в крайна сметка този велик спорт не е война. Ераносян призна, че е бил скептичен към настоящия формат на първенството, но вече се е убедил, че той е добър, защото има сериозна борба и настроение в мачовете. Той припомни, че тимовете на върха са много близко едни до други и затова след всеки кръг има размествания в класирането, което пък гарантирало интересът на феновете.
Наставникът на „Орлите” обяви, че всичките му футболисти, с изключение на трайно контузения Кишада, са здрави и готови за мача. Той каза, че съставът на отбора му ще е различен спрямо този, използван в отминалия двубой с „Литекс” и обеща, че ще дава шанс на всички футболисти, които се представят добре на тренировките. Ераносян добави, че е привърженик на ротациите, защото така играчите имат стимул да дават най-доброто от себе си.

Любомир ИЛИЕВ