За пръв път ученичка избра да проведе лятната си ученическа практика в Областна администрация-Разград, съобщиха от пресслужбата на областна управа. Досега с работата на институцията интерес да се запознаят проявяваха студенти от различни ВУЗ-ове.
Радина Неделчева е възпитаничката на ПГИ “Робер Шуман“-Разград, специалност „Икономика и мениджмънт“. Завършила е 11 клас, наесен ще е в 12-ти. Повечето й съученици са избрали да се подготвят за реализация в професията си в счетоводни кантори и фирми, за нея обаче е било любопитно да разбере как функционира държавната администрация. Един от поводите да прояви този интерес е занятие по проекта „Твоят час“, в което са представени част от дейностите на Областна администрация.
Лятната практика на учениците от ПГИ е 2 седмици, по 4 часа и половина на ден, наставник на Радина в Областна администрация е главният експерт Светлин Симеонов. В началото на първия си работен ден тя се запозна и с Областния управител Гюнай Хюсмен, който й обеща пълно съдействие, пожела й успех, както и да й е интересно по време на лятната практика и ангажиментите тук да са й полезни в бъдещата реализация.