Днес се проведе учебно занятие, съгласно План за евакуация на работещите и на пребиваващите настанени потребители на социални услуги в Дом за стари хора – Разград, с проиграване при пожар или авария в сградата на специализираната институция, съвместно с Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ и ЕТ „ВИК-78”Л.Шамов, съобщиха от пресцентъра на местната управа.
В 9.50ч. бе подаден сигнал на дежурен телефон 084/66-05-83 на РСПБЗН-гр.Разград от Директора на специализираната институция, че в Дом за стари хора в Разград на ул. „Хаджи Димитър“ №30, е възникнал пожар в перилното и складово помещение в сутерена и е задимена цялата сграда, има пострадал служител от персонала в перилното помещение и не е успял да се евакуира.
Непосредствено след подадения сигнал екип на РСПБЗН-Разград до две минути се озоваха пред сградата на Дома, като пристигна пожарна кола с екип от пожарникари.
Настанените потребители и служители на специализираната институция бяха навременно евакуирани извън сградата на Дома за стари хора, беше изведена и пострадалата служителка от перилното помещение.