По време на тържественото отбелязване на професионалния празник на МБАЛ „Свети Иван Рилски” изпълнителният директор д-р Марин Керчев направи равносметка на реализираното през изтеклите 8 месеца от ръководството на Съвета на директорите. Той анонсира, че за следващата година е поставена амбициозна програма, която ще се изпълни с помощта и подкрепата на всички работещи в лечебното заведение.
Д-р Керчев благодари за проявеното желание за промяна от всички, като им пожела Свети Иван Рилски Чудотворец да ги съпътстна и закриля по трудния, но благороден път на медицинската професия.
Комисията по оценка и развитие на лечено-диагностичния процес към МБАЛ „Свети Иван Рилски” – Разград на свое заседание е взела решение да връчи приз, който носи името Хипократ, съобщи д-р Марин Керчев. Той уточни, че с тази висока награда се удостоява висок професионализъм и принос в развитието на лечебното заведение.
Първият носител на ръчно изработения позлатен приз „Хипократ” е д-р Петър Тодоров. Ръководеното от него отделение работи професионално, има отлични финансови резултати и перспектива в своето развитие, добави още д-р Керчев. Неврологично отделение е предложено за преминаване в по-високо трето ниво на компетентност, очаква се одобрението от страна на Министерстовото на здравеопазването, стана ясно още от изпълнителния директор. Д-р Керчев пожела на д-р Тодоров още дълги години на живот и здраве, и да предаде опита си на младите колеги.
От своя страна д-р Тодоров благодари за оказаната чест. Сподели, че приема приза като морална награда, макар и в края на трудови му стаж и е признание за полаганите усилия от целия екип на отделението. Неврологично отделение е дълги години с много добри резултати, но едва сега се забеляза това, каза още д-р Петър Тодоров. Той благодари на д-р Керчев и на комисията за оценката.