В условията та тежко икономическо – финансово положение на МБАЛ „Св. Иван Рилски”, придружено с дестабилизационни фактори на работния процес е преминалото първото 6-месечно управление на новата управа на Болницата в Разград, това сподели на пресконференция д-р Марин Керчев.
Той не пропусна да припомни най-важния приоритет за борда на директорите – Връщане на пациентите посредством подобряване качеството на медицинско обслужване.
В конкретика визията на МБАЛ „Св. Иван Рилски” включва програмата „Модерно очно отделение”, противно на слуховете, че предстои да бъде закрито.
Д-р Керчев ги опровергава с вече направената инвестиция в очно отделение, с което дава сериозна заявка, че оттук тръгват и позитивните промени на територията на Болницата в Разград.
Д-р Ивелина Стефанова е поканена да оглави отделението. Тя е доказан професионалист, идва от Русе.
Резултатите: Закупена е нова и качествена техника, посредством която може да се осъществява надеждна диагностика, както и нов апарат за очни операции.
6 операции вече са факт. Настоящата седмица има планувани още 7.
Общата инвестиция в отделението е на стойност 50 000 лв., коментира д-р Керчев. Той подчерта, че не прави компромис с медицинската апаратура.
Договорени са и цени на лещите, които далеч са по-ниски от предлаганите в други болници.
Всеки пациент, който има проблем с очите, може да посети своя личен лекар, който има възможност с талон 7 да го изпрати в Очното отделение в Болницата, коментираnа д-р Стефанова и д-р Керчев.
Предстои да ви запознаваме с направеното в останалите отделения.
Очаквайте подробности.