Дни след изборния вот, новият кмет на Община Разград д-р Валентин Василев на пресконференция в щаба на ПП ГЕРБ изказа своите благодарности към всички избиратели, които са го подкрепили и са показали, че искат промяна. Той не пропусна да благодари и на политическите партии в дясно, на хората в големите села, на колегите си от ГЕРБ и на техните семейства за търпението, както и на централата за дадедият му втори шанс да влезе в надпреварата.
На журналистически въпрос готов ли е с управленческия си екип, д-р Василев даде заявка, че е в ход стиковката, в момента води разговори с отделни личности. Не пожела да назове имена, нито пък брой на заместниците си.
Д-р Василев коментира, че ще бъде променена структурата на общинската администрация. Визира, че ще бъде направен анализ на администрацията и кои звена са ефективни. Посочи, че има паразитни длъжности. До седмица след полагане на клетва, която е насрочена за петък/06.11.2015 г/ от 10.30 ч. ще посочи своя екип.
Д-р Василев изрази желание в новия ОбС да се работи в една посока. „Предизборните декларации останаха в миналото и всеки съветник трябва да покаже дали ще работи за своите избиратели или за чисто партийни интереси”, заяви категорично новоизбраният кмет на Община Разград.
Днес д-р Василев е в Народното събрание, където ще подаде молба за оттеглянето си като депутат, предвид новосъздадената ситуация.