Медицинският щаб на представителния тим на „Лудогорец” е с ново попълнение – д-р Валентин Великов, който заема мястото на напусналия румънец Раду Палигора, съобщиха от пресслужбата на клуба.

Д-р Валентин Великов е работил в Лудогорец в периода 2011 г. – 2013 г. Той е лекар на тима от дебютния мач в „А“ група през юли 2011 г. до отстраняването на сръбския Партизан в третия предварителен кръг на Шампионската лига през юли 2013 г. Като част от екипа на Лудогорец Великов е двукратен шампион на България, както и носител на Купата и Суперкупата, спечелени при историческия требъл през сезон 2011/2012 г.

Валентин Великов е завършил медицинския университет в София през 2002 г. През 2009 г. приключва специализацията си по спортна медицина в столичната болница „Проф. д-р Димитър Шойлев“. Великов има сериозна професионална визитка. Освен в Лудогорец е бил лекар на представителния национален отбор на България, както и на Левски. В чужбина е работил в кипърските АЕЛ и Омония, както и в хърватския доминант Динамо (Загреб).